flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарські суди розглядатимуть клопотання АМКУ про проведення перевірок: обговорення актуальних питань

26 лютого 2024, 16:50

23 лютого 2024 року суддя Господарського суду Житомирської області Альона ШНІТ взяла участь у круглому столі «Актуальні питання розгляду господарськими судами справ за участю органів Антимонопольного комітету України: новели законодавства».

Круглий стіл проходив за участю керівництва КГС ВС, представників АМКУ. Спікери - судді КГС ВС, апеляційних та місцевих господарських судів обговорили зі слухачами наступні теми:

  • реалізація законодавчих змін у господарському процесі;
  • загальні аспекти розгляду клопотань про проведення перевірок та інших процесуальних дій;
  • інстанційна та територіальна юрисдикція справ за клопотанням Антимонопольного комітету України та територіального відділення;
  • порядок та строки розгляду клопотань. Строки і порядок оскарження. Оприлюднення ухвал;
  • достатність підстав для задоволення (відмови у задоволенні) клопотання про проведення перевірки.

Нагадуємо, що господарські суди відтепер розглядатимуть клопотання АМКУ про проведення перевірки суб’єкта господарювання, накладення арешту, вилучення предметів, оригіналів документів чи інших носіїв інформації, а також про доступ до приміщень, систем електронних комунікацій чи місць зберігання інформації, які можуть свідчити про ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції чи можуть бути доказами у справі про порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Відповідні зміни до Господарського процесуального кодексу набули чинності 1 січня 2024 року.

 

Прессекретар