flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей у господарському суді Житомирської області

19 лютого 2012, 09:00

 День відкритих дверей у господарському суді

Житомирської області

15 лютого 2012 року в господарському суді Житомирської області, п'ятий рік поспіль проводиться день відкритих дверей, метою цього заходу було підвищення правової освіти громадян та їхньої довіри до судової системи.

Відвідали суд студенти правознавчого відділення Житомирського кооперативного коледжу бізнесу і права. Вони ознайомились з історією та нинішньою діяльністю господарського суду Житомирської області, оглянули кабінети суддів, зали судових засідань, та поспілкувались з суддями і працівниками апарату суду, зокрема помічниками суддів, секретарями судових засідань.

У своєму виступі голова суду Бобрович В.М. розповів майбутнім юристам чимало нового, цікавого та корисного про діяльність господарського суду. Також зауважив, що багато студентів коледжу проходили практику в суді, вони зарекомендували себе позитивно, показали належний рівень теоретичної підготовки, також наголосив, що багато випускників коледжу сьогодні працюють в суді помічниками суддів, секретарями судових засідань та іншими спеціалістами суду. Відповів на чисельні запитання гостей , зокрема, порядок призначення на посаду судді, за яких умов може бути звільнено суддю з посади, які обов'язки у голови суду та його заступників.

Керівник апарату Дєдух О.М. розповіла гостям про структуру та штатну чисельність апарату суду, ознайомила з Законами України та нормативно-правовими актами якими у своїй діяльності керуються працівники апарату суду. Показала роботу загального відділу (канцелярії), архіву суду, організаційно-кадрового відділу, та інших структурних підрозділів. Проінформувала присутніх про роботу автоматизованої системи документообігу, за допомогою якої здійснюється реєстрація вхідної та вихідної документації, розподіл позовних заяв, передача судових рішень до Єдиного державного реєстру.

Наприкінці зустрічі голова суду Бобрович В.М. запросив студентів Житомирського кооперативного коледжу бізнесу і права, у листопаді поточного року взяти участь в урочистих заходах з нагоди 90-річчя утворення в Україні арбітражно-судової системи.

 

 

20.02.2012р.