flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся перший загальнонаціональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього»

23 травня 2017, 12:00

     22 травня 2017 року у місті Києві відбувся перший загальнонаціональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього».

   Форум організовано за підтримки українсько-канадського проекту «Підтримка судової реформи в Україні», Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України, Верховного Суду України, Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, Центру демократії та верховенства права, Громадського об’єднання «Детектор медіа», Інституту масової інформації, Національної спілки журналістів України.

   Учасниками форуму були судді-спікери, прес-секретарі судів та відповідальні за зв'язки з громадськістю і комунікацію, журналісти загальноукраїнських та регіональних видань, які працюють з судовою тематикою. За сприяння Державної судової адміністрації України через територіальні управління, зокрема у територіальному управлінні Державної судової адміністрації України в Житомирській області організовано відеоконференцзв'язок, який дозволив брати участь у форумі як працівникам місцевих судів, так і представникам регіональних засобів масової інформації.

    Метою заходу було: створити платформу для обговорення нагальних проблем взаємодії судів та ЗМІ; питання особливостей доступу до судової інформації; ознайомитись із вітчизняним і зарубіжним досвідом налагодження комунікацій між судами та ЗМІ; спільно виробити, схвалити і впровадити правила співпраці, що грунтуються на взаємній підтримці незалежності судової влади та праві на свободу вираження; створити постійно діючий Комітет взаємодії судів та ЗМІ.

    Під час форуму було обговорено проблемні питання взаємодії журналістів та судів, доступ до судової інформації, вітчизняний і зарубіжний досвід налагодження комунікації між судами та ЗМІ, шляхи пошуку спільних цінностей між суддями і журналістами.

   Від господарського суду Житомирської області участь у форумі у місті Києві взяла суддя-спікер Терлецька-Байдюк Неля Ярославівна.

   У територіальному управлінні Державної судової адміністрації України в Житомирській області участь у форумі в режимі відеоконференцзв’язку взяла прес-секретар суду Ланге Ірина Іванівна.

 

Прес-секретар