flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді господарського суду Житомирської області взяли участь у семінарі

13 листопада 2017, 17:00

   10 листопада 2017 року в місті Києві Національною школою суддів України спільно з Центром комерційного права та Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку проведено семінар з метою підвищення рівня кваліфікації суддів господарських судів на тему: “Реформи у сфері корпоративного управління. Практика врегулювання та вирішення корпоративних спорів”.

   Участь у семінарі взяли судді Господарського суду Житомирської області Сікорська Н.А. та Кравець С.Г.

  Під час семінару було розглянуто низку актуальних питань, зокрема, здійснення сучасних викликів стосовно зловживання на ринку цінних паперів; запобігання здійсненню маніпулювання на ринках капіталу;  способи захисту порушених прав та інтересів у сфері корпоративних відносин;  принципи корпоративного управління під час вирішення спорів.

   В ході семінару було презентовано огляд зарубіжної практики укладення корпоративних договорів, а також обговорено тему суддівського право творення. Розкрито деякі практичні аспекти застосування законодавства у сфері корпоративного права та обговорено питання, що виникають у ході розгляду корпоративних спорів.

  Судді обговорили напрями розвитку інституту корпоративних правовідносин в Україні, дискутували на тему щодо застосування іноземного права до угод, договірної підсудності тощо.