flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судові розпорядники проходять онлайн-навчання

30 вересня 2020, 14:27

З 28 по 30 вересня 2020 року старший судовий розпорядник Віталій Жарський та судові розпорядники Майя Юзьвак і Надія Гребеннікова проходять онлайн-підготовку для судових розпорядників на базі Львівського РВ НШС України.

В перший день навчання, суддя, голова Бродівського районного суду Львівської області Ольга Бородійчук провела лекцію на тему: «Антикорупційне законодавство: міжнародні стандарти та їх запровадження в Україні. Виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції».

Олена Рут – керівник апарату Галицького районного суду м. Львова розповіла про ключові аспекти порядку прийому та звільнення з посади працівників служби розпорядників, умови проходження служби в судах.

Марія Коник – заступник начальника ТУ ДСА України в Львівській області нагадала слухачам про дисциплінарну та матеріальну відповідальність державних службовців.

На досить актуальну тему, особливо в умовах сьогодення, дискутувала з учасниками заходу Ольга Уралова – психолог, волонтер Кризової психологічної служби м. Львова, член правління ГО «Асоціація EMDR в Україні – Фахове об’єднання зі спеціальності травмотерапії», магістр філософії, яка наголосила на важливості вироблення навичок у спілкуванні з відвідувачами суду, які перебувають в порушеному емоційному стані.

Другий день навчання розпочався з цікавої лекції для слухачів, - «Українське ділове мовлення. Етика ділового мовлення». Спікером виступила Надія Дзеньдзюра – доцент кафедри менеджменту та соціальних наук Львівського навчально-науково інституту ДЗВНЗ «Університет банківської справи», кандидат філологічних наук,  доцент.

Олена Рут розповіла про особливості складання звітів 1-1-ОП («Звіт про оперативність розгляду місцевими загальними судами матеріалів кримінального провадження»).

Степан Білостоцький – доцент кафедри давньої історії України та архівознавства історичного факультету ЛНУ ім. І. Франка, кандидат юридичних наук нагадав слухачам про важливість дотримання працівниками суду етичних правил поведінки.

Марія Коник розповіла про організацію роботи судових розпорядників у випадку закритого судового засідання, вжиття заходів щодо обмеження входу до зали судового засідання сторонніх осіб. Нагадала про порядок складання протоколів про адміністративне правопорушення та про дії судового розпорядника у разі пошкодження державного майна учасниками судового процесу.

У заключний день підготовки запланована лекція Ольги Давид – тренера проєкту «Покращення рівня доступності правосуддя для людей з інвалідністю» на тему «Покращення навичок комунікації у роботі з людьми з особливими потребами».

Крістіна Руснак – керівник апарату Чернівецького окружного адміністративного суду розповідатиме про порядок здійснення супроводу іноземців в приміщенні суду.

Марта Чумало – заступниця голови Центу «Жіночі перспективи», психолог, психотерапевт висвітлить питання гендерних аспектів в організації роботи суду.

Основам надання домедичної  допомоги навчатиме Іван Павлишин – сертифікований тренер з навчання населення навичкам надання домедичної допомоги.

Всі учасники заходу отримають сертифікати НШС України.

 

 

 

Прессекретар