flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як ефективно організувати діяльність судів навчалися очільники судів

01 жовтня 2020, 12:47

28–30 вересня 2020 року голова Господарського суду Житомирської області Валерій Давидюк проходив в онлайн-режимі підготовку голів та заступників голів місцевих загальних, господарських, адміністративних судів на базі НШС України.

Підготовка розпочалася з вітального слова ректора НШС України Миколи Оніщука, який розповів про модернізацію підготовки висококваліфікованих суддівських кадрів та зосередив увагу суддів, які займають адміністративні посади, на змінах у системі організації судової влади, удосконаленні законодавства з питань добору та освіти суддів.

Заступник голови ДСА України Людмила Гізатуліна розповіла про поточний стан фінансування судів та проблеми бюджету для судової системи на 2021 рік.

Юрист-кримінолог, авторитетний експерт, адвокат, кандидат юридичних наук Ганна Маляр висвітлила важливі питання, які виникають в процесі застосування законодавства щодо захисту національної безпеки України.

Голова РСУ, суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду Богдан Моніч обговорив проблеми суддівського самоврядування в контексті невирішених проблем.

Член ВРП, суддя Шостого апеляційного адміністративного суду Світлана Шелест зосередила увагу на питаннях діяльності ВРП як ключового конституційного органу судової влади.

Суддя КСУ, заслужений юрист України, доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України, представник КРЄС від України Віктор Городовенко свій виступ побудував на аналізі висновків Консультативної ради європейських суддів (КРЄС) та завданнях для України.

Голова Сьомого апеляційного адміністративного суду, почесний доктор Донецького національного університету імені Василя Стуса, Заслужений юрист України Віталій Кузьмишин розповів про оптимізацію та особливості адміністрування суду в умовах реорганізації та ліквідації.

Заступник голови ДСА України Сергій Чорнуцький приділив значну увагу функціонуванню електронного правосуддя: реального стану та етапів впровадження.

Заступник начальника (директора) тестологічного центру НШС України, суддя Вищого адміністративного суду України у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Михайло Цуркан обговорив питання виборчого законодавства про місцеві вибори.

Професор кафедри теоріі та філософіі права Львівського національного університету імені Івана Франка, доктор юридичних наук Оксана Грищук розкрила роль, завдання та сфери відповідальності голови суду у спілкуванні з представниками ЗМІ, підтримання відносин з медіа.

Директор НДІ порівняльного публічного права та міжнародного права Ужгородського національного університету, Національний консультант Ради Європи з конституційної і парламентської реформ, доктор юридичних наук, професор Михайло Савчин розповів про реалізацію принципу верховенство права в сучасній практиці відправлення правосуддя.

Мета підготовки: оволодіти уміннями розв’язувати конфлікти, приймати нестандартні управлінські рішення, встановлювати й підтримувати систему відносин із громадськістю.

(Матеріали з сайту НШС України)

 

Прессекретар