flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді брали участь у загальноукраїнському семінарі на тему: «Правове регулювання земельних відносин в Україні»

21 грудня 2020, 11:15

18 грудня 2020 року судді Господарського суду Житомирської області Наталія Сікорська, Таїса Вельмакіна та Оксана Машевська взяли участь у загальноукраїнському семінарі на тему: «Правове регулювання земельних відносин в Україні. Проблеми правозастосування в судовій практиці», що проходив на базі Харківського РВ НШСУ.

Зі вступним словом до учасників звернулися: Валентина Коржик – директор Харківського РВ НШСУ, суддя у відставці, Заслужений юрист України та Павло Тихий – голова Східного апеляційного господарського суду, кандидат юридичних наук.

Юрій Чумак – суддя КГС ВС, кандидат юридичних наук прочитав інтерактивну лекцію на тему: «Особливості розгляду земельних спорів судами господарської юрисдикції», в ході якої учасники мали можливість ставити питання та обговорювати проблемні аспекти з практики.

Іван Міщенко – суддя КГС ВС акцентував увагу на проблемах застосування ст. 33 «Переважне право орендаря на укладення договору оренди землі на новий строк» Закону України «Про оренду землі».

Щодо особливостей розгляду справ у сфері земельних відносин розповів перший заступник Голови Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, доктор юридичних наук, професор – Анатолій Мірошніченко.

По закінченню семінару всі слухачі отримають сертифікати НШСУ.

 

Прессекретар