flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судовий захист у сфері банківських послуг: сьогодення та перспективи

21 вересня 2021, 11:40

17 вересня 2021 року вперше у Києві пройшов спільний Форум «Судовий захист у сфері банківських послуг в умовах ринкової економіки. Перспективи та сучасний стан», організований Національною асоціацією банків України та Асоціацією суддів господарських судів України.

Для досягнення конструктивного взаємного бачення на існуючий стан судового захисту зібралися судді ВП ВС, КГС ВС, голови апеляційних та місцевих господарських судів, НБУ та представники топових банків, Американської торговельної палати в Україні, Європейської Бізнес Асоціації, Фонду гарантування вкладів, Асоціації арбітражних керуючих та  національних експертів проєкту ЄС «Право-Justice».

Від Господарського суду Житомирської області у заході взяли участь: голова суду Валерій Давидюк, судді: Альона Шніт, Оксана Прядко, Сергій Гнисюк та Валерій Макаревич.

Форум складався з трьох сесій:

І - Законодавство, що регулює правовідносини у банківській сфері та судова практика. Способи захисту порушених прав.

ІІ - Юридичні аспекти укладання та забезпечення виконання договорів у сфері банківської діяльності. Правові позиції Верховного Суду.

ІІІ - Ліквідація, реорганізація банків. Банкрутство боржників. Актуальні питання виконання судових рішень.

Для представників суддівського корпусу, профільних асоціацій, фінансового ринку, юридичної та банківської спільноти даний захід став ще одним майданчиком для обміну досвідом і напрацьованою практикою, обговорення новацій та пропозицій для удосконалення законодавства та підвищення ефективності судового захисту.

(матеріали з сайту Закон і бізнес)

 

Прессекретар