flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ПЗАГС надали методичну допомогу

26 грудня 2022, 11:40

23 грудня 2022 року робоча група у складі суддів ПЗАГС: Тетяни Філіпової та Сергія Дужича надавала методичну допомогу суддям Господарського суду Житомирської області.

Захід проходив у режимі відеоконференцв’язку.

Мета зустрічі – обговорення нагальних робочих питань.

В організаційному плані, методична допомога полягала в аналізі судової практики та надання відповідей на питання суддів місцевого суду.

Серед яких:

- чи підлягає поверненню позивачу з Державного бюджету України сплачений судовий збір за майнову вимогу ?

- чи повинен суд досліджувати інформацію, вказану боржником у деклараціях про майновий стан, під час вирішення питання щодо прийняття заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність, під час проведення підготовчого засідання?

- яка юридична сила рішень зборів кредиторів/комітету кредиторів, проведених за участі лише кредиторів з правом дорадчого голосу ?

- якщо поновлення договорів оренди землі, укладених до набрання чинності ЗУ «Про оренду землі», здійснюється на умовах, визначених такими договорами, за правилами, чинними на момент їх укладення, то чи вірним є вважати, що таке право поновлення на перспективу є необмеженим щодо кількості разів поновлень ?

- позови про визнання права іпотекодержателя, про визнання права оренди, про визнання права постійного користування та інші, які є похідними від речового права власності – майнові чи немайнові ? Та ін.

Робоча група у складі суддів ПЗАГС рекомендувала і надалі обговорювати скасовані та змінені рішення на нарадах суддів, систематично освоювати законодавчі новели для напрацювання єдиної судової практики.

 

Прессекретар