flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді приймали участь в міжнародних заходах

15 жовтня 2019, 15:15

10 жовтня 2019 року судді Господарського суду Житомирської області  Альона Шніт та Оксана Прядко брали участь в VI Міжнародних арбітражних читаннях пам’яті академіка І.Г. Побірченка.

І сесія заходу на тему: «Наявність юрисдикції – ключ до забезпечення ефективного арбітражу», модератор Вільям Б. Саймонс, партнер Timmermans & Simons International Business Lawyers (Голландія). Учасники в режимі дискусії обговорили питання арбітрабільності спорів у різних правових системах; юрисдикції ICAC при зміні суб’єктного складу сторін спору та ін.

ІІ сесія: «Процесуальна ефективність арбітражу», модератор Олександр Храпуцький, старший викладач кафедри цивільного права юридичного факультету Білоруського державного університету, адвокат, партнер Lex Torre Law Office (Білорусь), під час якої з'ясовували чи є арбітр – головною фігурою міжнародного арбітражу? Роль арбітра у забезпеченні ефективного арбітражного розгляду, відповідальність арбітра.

ІІІ сесія: «Від встановлення об’єктивної істини до змагальності сторін у процесі: доказування як запорука ефективного захисту», модератор Олена Перепелинська, Президент Української арбітражної асоціації, партнер INTEGRITES (Україна).

 

11 жовтня судді  Альона Шніт та Оксана Прядко прийняли участь в І спеціалізованій конференції «Ефективна медіація», яка присвячена обговоренню перспектив застосування медіації у міжнародних комерційних спорах.

Учасники дискусії обговорили питання впливу Конвенції ООН про міжнародні угоди про врегулювання спорів за результатами медіації на медіацію міжнародних комерційних спорів: українські перспективи; медіації в галузевих спорах; в форматі Оксфордських дебатів «Медіація: pro et contra».

 

Прессекретар