flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Усвідомлення права розвиває усвідомлення обов'язку

09 грудня 2019, 11:35

В рамках проведення Всеукраїнского тижня права, 6 грудня 2019 року прессекретар Господарського суду Житомирської області Фещук Катерина провела урок  на тему «Захист прав людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини для учнів 9 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 ім. В.Г.Короленка м. Житомира.

На початку заходу лектор разом з учнями подискутували над розумінням поняття «права людини» та подивилися фільм «Історія прав людини», вияснили, що передувало проголошенню Загальної декларації прав людини 10 грудня 1948 року.

Звернулися до законодавства України, а саме: Конституції України, Цивільного кодексу України, Сімейного кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кодексу законів про працю України та Кримінального кодексу України та з’ясували, які права, свободи і обов’язки виникають у людини в залежності від віку до досягнення  нею повноліття.

Лектор розповіла учням про можливі способи захисту своїх порушених прав, зокрема про підстави та процедуру звернення до суду.

Насамкінець всі присутні мали можливість поставити питання, що їх цікавлять та отримати відповіді.

   

Прессекретар