flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Медіавідкритість судів України-2019"

12 червня 2020, 14:45

11 червня 2020 року відбулась презентація дослідження «Медіавідкритість судів України-2019» у режимі вебінару. 

Участь у заході взяли 157 людей – представники/ці судів, органів судової влади та самоврядування, засобів масової інформації, громадянського середовища, від Господарського суду Житомирської області – головний спеціаліст із забезпечення зв’язків з засобами масової інформації Фещук Катерина.

Дослідження підготовлено ГО «Вектор прав людини» у партнерстві з Радою суддів України (Прес-службою Ради суддів України), Національною школою суддів України та Фондом імені Фрідріха Еберта в Україні (FES-Ukraine). Загалом у опитуванні взяло участь 217 судів із 675 наявних на підконтрольній території України, що становить 32%. Серед них – Вищий антикорупційний суд України, 27 судів апеляційної ланки та 186 місцевих судів.

Результати опитування продемонстрували позитивні тенденцій, наприклад, судами вживаються додаткові заходи для запровадження окремої посади прессекретаря/ки, і це приносить успіхи. Щороку в аналітичних звітах ГО «Вектор прав людини» наголошує на важливості вирішення проблеми відсутності окремої посади прессекретаря/ки у більшості судів. У 2017 році лише 16% працівників/ць опитаних судів працювали на посаді прессекретаря/ки за основним місцем роботи, інші поєднували дві посади, у 2019 – показник зріс до 31%. Все більше судів працює у соцмережах, зокрема у Facebook – 72% опитаних судів. Окрему увагу варто приділити судовим трансляціям. Проводиться значна просвітницька робота. Разом з тим зафіксовані моменти, які потрібно доопрацьовувати та можуть стати потенційними точками зросту.

(матеріали зі сторінки ГО «Вектор прав людини» у Facebook)

 

Прессекретар