flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники відділу інформаційного забезпечення судового процесу взяли участь у міжнародному вебінарі

15 жовтня 2020, 15:58

13 жовтня 2020 року начальник відділу інформаційного забезпечення судового процесу В’ячеслав Секушин, головний спеціаліст Віталій Мончаківський та провідний спеціаліст Віктор Жигунов брали участь у міжнародному вебінарі на тему: «Управління судовими інформаційними системами».

Вебінар проводився у рамках засідання робочої групи з питань цифровізації правосуддя та суміжних правових інститутів в Україні та за підтримки Проєкту Європейського Союзу "Підтримка реформ юстиції в Україні" ("Право – Justice"), у режимі відеоконференції (через сервіс Zoom).

З вітальним словом до учасників заходу звернувся Голова робочої групи з питань цифровізації правосуддя та суміжних правових інститутів, член Комітету ВРУ з питань правової політики Роман Бабій та Керівник Проєкту ЄС "Право – Justice" Довідас Віткаускас.

Роман Бабій зазначив, що сьогодні недостатньо ефективно працює система управління процесом впровадження ЄСІТС і необхідно шукати шляхи її удосконалення. Тому семінар наразі є дуже актуальним та надасть можливість дізнатися про досвід інших країн в управлінні системами. 

Як зазначив міжнародний експерт з електронного правосуддя Проєкту ЄС «Право-Justiсe» Івар Талло, ця подія – унікальна можливість поглянути на досвід одразу декількох держав у впровадженні електронних судових систем: розглянути помилки, яких можна уникнути, виклики, які чекають на цьому шляху, переваги, а також рішення, які можна застосувати в Україні.

Під час вебінару експерти, представники органів державної та судової влади 10 країн – Австрії, Азербайджану, Естонії, Грузії, Ізраїлю, Італії, Латвії, Литви, Молдови, Польщі розповіли про особливості впровадження та управління судовими інформаційними системами.

(матеріали з офіційної сторінки EU Project "Pravo-Justice")

 

Прессекретар