flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як діяти в конфліктних ситуаціях ?

29 вересня 2021, 17:30

Сьогодні прессекретар суду Фещук Катерина взяла участь у четвертому тренінгу другого навчального курсу на тему: «Конфлікти та способи їх розв'язання. Діагностика. Способи вирішення. Культура діалогу як інструмент для досягнення згоди».

Спікером заходу виступила – Міла Леонова, інженер порозуміння, представник міжнародного проєкту «Школа Інженерів порозуміння» у Дніпрі. CEO, Leonova Consulting, яка працює в сфері мирного вирішення конфліктів (фасилітація діалогу, медіація, переговори та ненасильницька комунікація).

Захід відбувся в режимі онлайн на платформі “Zoom”.

Конфлікти – це одна з сучасних проблем суспільства, яка зустрічається у професійній сфері та буденному житті людини. Важливим є виробити вміння долати різного виду конфліктні ситуації на початковій стадії  виникнення непорозуміння.

Що таке конфлікт, які види існують конфлікту, які інструменти та стратегії використовувати для подолання конфліктної ситуації - стали предметом обговорення даного тренінгу.

Спікер заходу розповіла про інструменти аналізу конфлікту.

Міла Леонова навела приклади різниці у мові, яка відіграє ключове значення у позитивному роз'язанні ситуації. Наголосила на негативній практиці застосування критичних суджень, як: «ніколи», «завжди», «це ти винен» тощо.

Висновки: головними рекомендаціями у боротьбі з конфліктами є: налагодження відкритого діалогу, врівноваженість, емоційна стриманість, взаєморозуміння та спільний пошук можливих варіантів вирішення кофліктної ситуації.

Прессекретар