flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Що таке «Людиноорієнтований суд» ?

05 жовтня 2021, 16:25

Сьогодні керівник апарату суду Олена Дєдух та заступники керівника апарату суду: Тетяна Пилипчук, Катерина Бузань взяли участь у  круглому столі на тему: «Людиноорієнтований суд».

Захід організований Вінницьким навчальним центром Національної школи суддів України спільно з Сьомим апеляційним адміністративним судом в режимі offline/online трансляції через платформу «Zoom».

Мета – об’єднати голів судів, їхніх заступників, суддів, керівників апаратів судів та їхніх заступників, а також працівників Служби судової охорони для обговорення проблемних питань та ухвалення спільних рішень щодо сучасних підходів до судового адміністрування та поліпшення судово-адміністративних послуг, які сприятимуть довірі громадян до судів та судової гілки влади.

Концепція «Людиноорієнтованого суду» передбачає створення належних та комфортних умов відвідувачам суду, зокрема: зон очікування судових засідань, зручностей для безперешкодного доступу до приміщень суду осіб з обмеженими фізичними можливостями, інформаційних стендів зі зразками процесуальних документів та наданні допомоги у їх написанні тощо.

Колеги з інших судів поділилися власною практикою, наприклад: проведення виставок творів художнього мистецтва, що застосовують для створення загальної позитивної атмосфери у судах.

Прессекретар