flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Екскурсія для студентів - правників

19 листопада 2014, 16:00

    З нагоди 92-річниці утворення арбітражно-судової системи в Україні у господарському суді Житомирської області відбулася тематична екскурсія для студентів 3-го курсу юридичного факультету Житомирського кооперативного коледжу бізнесу та права.
   Під час проведення екскурсії відбулася зустріч студентів з головою суду Бобровичем Володимиром Миколайовичем. Голова суду запросив студентів у свій робочий кабінет, де вони мали змогу оглянути юридичну літературу та задати питання, на які отримали ґрунтовні відповіді.

                      



     Традиційно, відвідувачів зустрічала керівник апарату суду Дєдух Олена Мартиянівна, яка ознайомила студентів з роботою структурних підрозділів господарського суду (канцелярією, архівом, інформаційно-статистичним відділом), надала можливість відвідати зали судових засідань та кабінети суддів.

   


    Під час екскурсії студенти прослухали лекцію помічника судді господарського суду Прокопчук Марини Сергіївни на тему: “Теоретично-практичний аспект в діяльності господарського суду”.
   Крім того, студенти були присутні при розгляді господарської справи під головуванням судді Лозинської Ірини Василівни та мали нагоду на практиці закріпити теоретичні знання.
  Екскурсія викликала жвавий інтерес у студентів-правників, адже кожен з них ознайомився із принципами діяльності суду, його сучасним станом, мав можливість особисто поспілкуватися із суддями та працівниками суду, які люб’язно відповідали на всі поставлені запитання.


  Сподіваємось, що отриманий студентами досвід під час навчального візиту до суду, сприятиме більш чіткому розумінню ними специфіки роботи юриста під час представництва інтересів особи в суді та усвідомленню правильності обраної професії.