flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проблемні питання банкрутства фізичних та юридичних осіб: у ВС обговорили застосування судами норм КУзПБ

05 квітня 2023, 16:35

31 березня 2023 року голова суду Олег Костриця, судді: Сергій Гнисюк та Валерій Макаревич брали участь у круглому столі на тему: «Застосування господарськими судами норм Кодексу України з процедур банкрутства», за участю суддів КГС ВС, апеляційних та місцевих господарських судів, які спеціалізуються на розгляді справ про банкрутство.

Голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Лариса Рогач зауважила, що у 2022 році на розгляді місцевих господарських судів перебувало 15 669 справ про банкрутство чи неплатоспроможність. З них надійшло на розгляд 12 370 справ, а розглянуто – 12 842 справи. При цьому загальна сума грошових вимог, заявлених кредиторами і визнана судами, становить майже 1,5 млрд доларів. Це грандіозний ресурс активів, яких потребує економіка України для відновлення та розвитку. А судова влада має створити такі умови, за яких ці ресурси використовуватимуться максимально ефективно.

 

Захід складався з двох панельних дискусій, присвячених проблемним питанням, які виникають під час розгляду справ про неплатоспроможність фізичних осіб та про банкрутство юридичних осіб.

Спікерами заходу виступили судді ВП ВС, КГС ВС, судді апеляційних та місцевих судів.

Детальніше із виступами спікерів можна ознайомитися за посиланням – https://cutt.ly/E7p0DpE.

Презентація В’ячеслава Пєскова – https://bit.ly/414olb4.

Презентація Сергія Жукова – https://bit.ly/436mZy2.

 

(матеріали зі сторінки ВС)

 

Прессекретар