flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вчергове суд відкрив свої двері для студентів

06 квітня 2023, 11:30

31 березня 2023 року до суду на оглядову екскурсію завідали студенти 2 курсу факультету інформаційних технологій, обліку та фінансів, спеціальності «Облік і оподаткування» Поліського національного університету.

І не дивно, що студентів даної спеціальності цікавить діяльність господарського суду, адже вони вивчають дисципліну «Право в управлінні підприємством», зокрема: порядок створення та діяльність суб’єктів господарювання, які звертаються за захистом своїх порушених прав та інтересів.

Екскурсанти відвідали архів суду, завідувач архіву – Валентина Черниш відповіла на всі питання, які цікавили студентів: як формується судова справа, порядок та строки зберігання тощо.

Зі студентами поспілкувалася суддя-спікер Оксана Машевська.

А також прессекретар Катерина Фещук, яка розповіла про інформаційну відкритість судів, зокрема про офіційні сторінки судів на вебпорталі «Судова влада», де можливо дізнатися інформацію щодо стану розгляду справ за відповідними критеріями пошуку тощо.

Екскурсантам було цікаво дізнатися, які наразі вимоги до осіб, які обіймають посаду секретаря судового засідання, помічника судді та судді.

По завершенню екскурсії, студенти ознайомилися з атрибутами судової влади та виявили бажання сфотографуватися в мантії, в певній мірі приміряючи професію судді та розмірковуючи про обрання суміжної спеціальності.

Господарський суд  Житомирської області завжди відкритий для спілкування з учнями та студентами !

 

 

Прессекретар