flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Освіта – скарб; праця – ключ до нього

20 червня 2023, 15:35

«Освіта – скарб; праця – ключ до нього». (П'єр Буаст)

Студентки 3 курсу спеціальності 081 «Право» Державного податкового університету Ольга Коцюба та Олена Небесна здобувають практичні навички у суді.

Керівником практики призначено начальника загального відділу (канцелярії) суду –  Володимира Зоренка.

Наразі майбутні правники ознайомлюються з роботою працівників архіву, зокрема з порядком оформлення судових справ та документів суду для зберігання.

Завідувач архіву Валентина Черниш та архіваріус Юлія Алехно залюбки діляться зі студентами усіма деталями роботи, адже перевірка правильності формування та оформлення справ під час їх передавання до архіву, шифрування справ згідно з чинними правилами, систематизація і розміщення справ в архіві, ведення їх обліку вимагають уважності та сумлінності.

Студентка 2 курсу спеціальності «Національна безпека» Державного університету «Житомирська політехніка» Анастасія Постернак проходить практику під керівництвом начальника відділу по роботі з персоналом – Тетяни Тернової.

На даний час практикантка вивчає коло посадових обов’язків секретаря судового засідання, навчається описувати судові справи.

Також відвідує судові засідання під головуванням судді Ірини Лозинської за участю секретаря судового засідання Інни Воробйовою, де є можливість наочно зрозуміти стадії господарського судочинства, дії учасників справи та прийняті відповідні судові рішення.

Господарський суд Житомирської області завжди відкритий для співпраці зі студентами!

 

Прессекретар