flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Знання потребують практики

26 січня 2024, 11:55

Впродовж січня – лютого 2024 року студенти: Київського університету інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія», Поліського національного університету та Державного університету «Житомирська політехніка» проходять виробничу, навчальну та переддипломну практику в суді.

Керівниками практики призначено: заступника керівника апарату суду БУЗАНЬ Катерину та начальника відділу організації судового процесу та служби судових розпорядників МАРИНЧЕНКА Ігоря.

В умовах воєнного стану, важливо, сприяти студентам – майбутнім правникам у набутті практичних професійних навичок за обраним фахом.

Наразі студенти вивчають посадові обов’язки секретарів судового засідання та помічників суддів. У якості слухачів відвідують судові засідання.

Ознайомлюються з функціональними обов’язками працівників загального відділу суду (канцелярії), де мають можливість відслідкувати рух поданих документів та працівників архіву суду, які розповідають практикантам порядок зберігання судових справ.

Крім того, прессекретар суду ФЕЩУК Катерина розповіла студентам про основні завдання головних спеціалістів зі забезпечення зв’язків з громадськістю у судах, зокрема: щодо підготовки та оприлюднення матеріалів на офіційних джерелах суду, особливостей проведення комунікаційних заходів, спілкування з представниками ЗМІ, активістами тощо.

 

Прессекретар