flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Важливість дотримання строків заповнення електронних декларацій

19 лютого 2024, 16:15

14 лютого 2024 року Дніпровське РВ НШСУ проводило семінар на тему «Е-декларування: новації в законодавстві. Фінансовий контроль. Конфлікт інтересів».

Від Господарського суду Житомирської області участь брали:

Суддя Світлана КРАВЕЦЬ;

Помічники суддів Олександр ГАВРИЛЮК та Олена РАДЧЕНКО;

В.о. керівника апарату Тетяна ПИЛИПЧУК;

Начальник відділу та головні спеціалісти по роботі з персоналом Тетяна ТЕРНОВА, Світлана СТЕПАНЧУК та Майя ЮЗЬВАК відповідно.

Спікер семінару - головний державний інспектор сектору з питань запобігання та виявлення корупції Східного міжрегіонального управління Державної податкової служби по роботі з великими платниками податків Максим ЗАХАРОВ зупинився на практичних аспектах заповнення електронних декларацій, розглянув особливості заповнення всіх розділів електронної декларації, звернув увагу на заходи фінансового контролю в умовах воєнного стану, розповів про вимоги щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у сфері правосуддя.

Важливість заходу полягала в  обговоренні вимог антикорупційного законодавства і особливостей електронного декларування, а також дотримання строків заповнення електронних декларацій.

Обов’язок подавати щорічну декларацію за 2023 рік виникає, зокрема,  в декларантів, які:

  • хоча би 1 день в період з 1 січня до 31 березня 2024 року виконують діяльність, яка передбачає обов’язок подання декларації, або перебувають на посаді, яка зумовлює здійснення такої діяльності (щорічна декларація (продовжується діяльність));
  • в 2023 році припинили здійснювати діяльність, яка передбачає обов’язок подання декларації, або перебування на посаді, яка зумовлює здійснення такої діяльності (щорічна декларація (після звільнення)).

Користуйтеся роз’ясненнями, які викладені у Базі знань НАЗК, адже саме тут вони систематично оновлюються та є найактуальнішими.

 

Прессекретар