flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду завітали студенти Поліського національного університету на оглядову екскурсію

20 червня 2024, 14:24

В рамках навчальної практики, сьогодні до суду завітали студенти І курсу факультету права, публічного управління та національної безпеки Поліського національного університету під керівництвом к.ю.н., доцента кафедри правознавства Ірини КРАВЧУК.

Студенти відвідали судове засідання під головуванням судді Валерія МАКАРЕВИЧА за участю секретаря судового засідання Мирослави ПІДГАЄЦЬКОЇ у справі, в межах банкрутної, про визнання недійсним договору купівлі-продажу транспортного засобу.

Учасники справи приймали участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції, тому студенти мали можливість наочно зрозуміти практичну сторону організації судового процесу з використанням сучасних інформаційних технологій.

Крім того, екскурсанти відвідали архів суду. Головний спеціаліст Юлія АЛЕХНО та архіваріус Світлана АНТОНЕВСЬКА розповіли студентам про особливості оформлення, зберігання та знищення судових справ. Також про строки зберігання та цікаві справи, до прикладу, справу про банкрутство, яка складається з понад 60 томів та чому І том складається саме з 250 аркушів тощо.

Господарський суд Житомирської області і надалі активно співпрацюватиме зі студентством, адже проведення подібних заходів сприяє набутті практичних навичок майбутніми фахівцями у сфері юриспруденції.

 

Прессекретар