flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду завітали студенти 1 курсу Поліського національного університету

02 жовтня 2024, 15:05

Сьогодні на оглядову екскурсію завітали до суду студенти 1 курсу спеціальності «Право» Поліського національного університету.

Завідувач сектору архіву Юлія АЛЕХНО ознайомила екскурсантів з роботою архіву суду, розповіла про особливості зберігання судових справ. Студентам було запропоновано справи для огляду, мета – зрозуміти порядок формування та опису матеріалів.

Прессекретар Катерина ФЕЩУК розповіла про розгляд спорів, які мають підвищений суспільний інтерес, навела приклади справ, які безпосередньо розглядалися у суді. Також окреслила структуру судової системи України та вимоги до посади судді.

Помічник судді Олена РАДЧЕНКО для студентів провела інтерактивну лекцію на тему «Правосуддя в умовах воєнного стану». Зосередила увагу на викликах, з якими зіткнулася судова влада у 2022 році та, зокрема, на питаннях зміни територіальної підсудності справ.

Також студенти відвідали судове засідання під головуванням судді Оксани ПРЯДКО за участю секретаря судового засідання Ірини ТОЛСТОКАРОВОЇ, яка перед початком судового засідання розповіла суть справи.

Господарський суд Житомирської області активно співпрацює зі студентством та чекає нових продуктивних зустрічей.

 

 

Прессекретар