flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апарату суду підвищують рівень професійної компетенції в НШСУ

18 жовтня 2024, 12:05

Працівники апарату суду активно беруть участь у навчальних заходах від Національної школи суддів України та її регіональних відділень.

Так, з 14 по 17 жовтня 2024 року секретарі судового засідання: Ольга АНДРОЩУК, Ілона СОРОКА та Ірина ШОВТЮК проходили онлайн-підготовку в Одеському РВ НШСУ спільно з Дніпровським РВ НШСУ. Учасники підготовки удосконалили свої знання, серед іншого, з наступних тем:

Обмін електронними документами між судом і учасниками судового процесу за допомогою підсистеми «Електронний суд»;

Ефективні способи комунікації зі «складними» відвідувачами суду. Дозволи та заборони, спрямовані на убезпечення працівника від неповаги до себе з боку відвідувачів та одночасного уникнення конфлікту;

Психологічні особливості комунікативної компетенції.

 

З 14 по 18 жовтня помічники суддів: Ірина ЛАНГЕ та Наталія ПАВЛІЧЕНКО взяли участь в онлайн-підготовці, яка організована Одеським РВ НШСУ.

Застосування Європейської конвенції з прав людини та практики Європейського суду з прав людини у господарському судочинстві. Огляд актуальної судової практики ЄСПЛ;

Відшкодування позадоговірної шкоди;

Розгляд спорів щодо публічних закупівель господарськими судами;

Договірні відносини в господарському судочинстві;

Новели Кодексу суддівської етики та ряд інших питань стали предметом обговорення слухачів підготовки. Крім того,  18 жовтня заплановано апробацію тренінгу «Актуальні питання застосування господарського процесуального законодавства».

 

Також  з 14 по 18 жовтня, начальник відділу організації судового процесу та служби судових розпорядників Ігор МАРИНЧЕНКО та головний спеціаліст відділу по роботі з персоналом Світлана СТЕПАНЧУК підвищували свій рівень кваліфікації на курсі «Військовий облік у судах та державних органах системи правосуддя » у онлайн-форматі.

Зокрема, слухачам курсу було запропоновано інтерактивні лекції на теми:

Проходження служби у військовому резерві. Виконання військового обов’язку в запасі;

Призов під час мобілізації. Демобілізація. Призов на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період;

Оповіщення призовників, військовозобов’язаних, резервістів, про виклик до ТЦК та СП, органів СБУ, відповідних підрозділів розвідувальних органів;

Прийняття на роботу призовників, військовозобов’язаних та резервістів та ін.

 

18 жовтня помічники суддів: Оксана ОСІПЧУК, Оксана ПЕНЬКІВСЬКА та Оксана ГАВРУШКЕВИЧ беруть участь у тренінгу  на тему «Актуальні питання застосування господарського процесуального законодавства».

Запропоновані теми до опрацювання щодо визначення юрисдикційності господарських спорів, доказування в господарському процесі, судових витрат, забезпечення позову та ін. Програмою тренінгу передбачено виконання практичного завдання та обговорення актуальних питань.

 

Прессекретар