flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки розгляду судових справ за І півріччя 2015 року

15 липня 2015, 15:00

Згідно статистичних даних протягом І півріччя 2015 року до господарського суду Житомирської області надійшло 2148 заяв (враховуючи заяви в межах розгляду справ про банкрутство, скарги на дії органів Державної виконавчої служби України, заяви про відстрочку (розстрочку) виконання судового рішення та ін.).

Загальна кількість розглянутих у І півріччі 2015 року господарським судом Житомирської області заяв та справ, поданих суб’єктами господарювання, прокурорами, органами державної влади та місцевого самоврядування становить  1242. Таким чином, кількість розглянутих заяв та справ становить 70% від загальної кількості заяв, справ,  що перебували на розгляді у звітному періоді. За результатами розгляду заяв, справ у 76,5% вимоги задоволено повністю або частково.

Структура розглянутих господарським судом у І півріччі 2015 року заяв, справ 

У структурі вирішених спорів найбільш численні є майнові спори, що виникають при виконанні господарських договорів та з інших підстав (623), що становить 50,2% від загальної кількості розглянутих заяв. Переважну кількість справ даної категорії складали спори, пов'язані із невиконанням або неналежним виконанням зобов'язань за договорами: купівлі – продажу; поставки товарів, робіт, послуг; банківської діяльності; оренди;  надання послуг.

      Сума заявлених до стягнення коштів у майнових спорах, розглянутих протягом звітного періоду  становить понад 685 млн. грн., присуджено до стягнення за рішеннями суду - більше ніж 187 млн. грн.