flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Стратегічні орієнтири професійного навчання держслужбовців

10 жовтня 2012, 11:10

   Стратегічні орієнтири професійного навчання держслужбовців 

 24 вересня 2012 року в Одесі у рамках IV щорічних Рішельєвських академічних слухань відбулася Всеукраїнська нарада-семінар щодо стратегічних орієнтирів розвитку системи професійного навчання персоналу органів державної влади та органів місцевого самоврядування в умовах реалізації адміністративної реформи. Захід організовано Нацдержслужбою України у співпраці з Національною академією державного управління при Президентові України та Одеським регіональним інститутом державного управління НАДУ.

Розглянуто низку питань щодо підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з питань застосування нового Закону України «Про державну службу» та запобігання і протидії корупції.

У своєму виступі Голова Нацдержслужби В’ячеслав Толкованов представив ключові підходи до модернізації професійного навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування в умовах реформи державної служби, стрижнем якої є забезпечення прямої кореляції між службовим просуванням та оплатою праці з рівнем кваліфікації службовця, його компетентністю, старанністю, діловими якостями.

Успіх адміністративної реформи в Україні напряму залежить від управлінських кадрів, тому питання вдосконалення державної служби та служби в органах місцевого самоврядування набувають нині особливого значення та актуальності.

Новий Закон України «Про державну службу», що вступить в дію з 1 січня 2013 року, передбачає створення системи впливу постійного професійного навчання на кар’єрне просування вітчизняних держслужбовців. Для цього необхідно створити систему комплексного безперервного навчання.

За підсумками наради-семінару прийнято рішення щодо удосконалення нормативно-правової бази з питань підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад; оновлення програм підвищення кваліфікації відповідно до пріоритетів державної політики щодо визначення перспектив розвитку людських ресурсів та основних напрямів Програми економічних реформ на 2010 - 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

На переконання учасників форуму ухвалені рішення є реальним внеском у справу реформування державної служби, модернізації національної системи професійної підготовки управлінців, посилення взаємодії органів державної влади та інститутів громадянського суспільства. 

                                      Прес-служба Нацдержслужби України