flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді господарського суду Житомирської області пройшли підготовку у Національній школі суддів України

10 жовтня 2016, 09:20

    З 3 по 5 жовтня 2016 року в місті Києві Національна школа суддів України провела підготовку суддів місцевих господарських судів.

    Для проведення підготовки було запрошено суддів Верховного Суду України, Вищого господарського суду України, Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ, відомих фахівців з інших галузей права для ефективного проведення занять та тренінгів.

    Під час підготовки суддів місцевих господарських судів було обговорено низку проблемних питань. Актуальною, зокрема, була тема щодо застосування в роботі місцевих господарських судів Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та протоколів до Конвенції: практики реалізації у сфері господарського судочинства крізь призму рішень Європейського суду з прав людини. Під час занять судді отримали авторитетні та змістовні відповіді.

    Враховуючи вимоги статті 87 Закону України “Про судоустрій і статус суддів” в межах підготовки було проведено тренінги на теми: “Суддівська етика та доброчесність судді” та “Антикорупційне законодавство та практика його застосування” з наступним оцінюванням суддів.

    Від господарського суду Житомирської області підготовку пройшли судді: Терлецька-Байдюк Неля Ярославівна, Лозинська Ірина Василівна, Гансецький Володимир Петрович та Тимошенко Олександр Михайлович.

    На завершення програми підготовки, судді господарського суду Житомирської області отримали сертифікати Національної школи суддів України.