flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Зв'язки з громадськістю в судах"- відбувся семінар-тренінг для суддів-спікерів

17 жовтня 2016, 12:00

    13 жовтня 2016 року у місті Житомирі, за ініціативою керівництва Ради суддів України у співпраці з Національною школою суддів України, Консультативна місія Європейського Союзу, проведено семінар для суддів-спікерів на тему "Зв'язки з громадськістю в судах".

    Мета семінару - сприяти розвитку комунікаційних навичок суддів-спікерів, ознайомити суддів з досвідом інших країн, налагодити зв'язкив з громадськістю в судах, провести аналіз типових проблем, які постають перед представниками ЗМІ в суді.

    Відтак, під час семінару було розглянуто питання: основні завдання судді-спікера, співпраця з відділом комунікацій; встановлення та підтримка плідної співпраці зі ЗМІ; ефективне інтерв’ю; практика інтерв’ю на камеру; резонансні судові справи та комунікаційна стратегія.

    Своїми знаннями та досвідом в налагодженні комунікації з громадськістю зі слухачами поділилися: Олександр Сасевич – суддя Львівського окружного адміністративного суду, член Ради суддів України; Лучіано Скамбіато Лічіарді – радник із стратегічних комунікацій Консультативної Місії Європейського Союзу (Італія) та Ольга Какауліна - представник Прес-центру судової влади.

    Від господарського суду Житомирської області участь у семінарі взяли суддя-спікер Терлецька-Байдюк Неля Ярославівна та суддя Машевська Оксана Петрівна, які на завершення семінару отримали відповідні сертифікати.