flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду пройшов підготовку у Національній школі суддів України

06 березня 2017, 10:00

    1 – 3 березня 2017 року голова господарського суду Житомирської області Давидюк Валерій Кіндратович пройшов підготовку в Національній школі суддів України у місті Києві.

    Вітальною промовою підготовку відкрили ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук та Голова Вищого господарського суду України Богдан Львов. Під час спілкування із суддями, які займають адміністративні посади, Микола Оніщук розкрив основні аспекти конституційних і законодавчих змін у системі правосуддя. Ректор проаналізував зміни в системі організації судової влади, детально роз’яснив модернізацію законодавства в питаннях добору, освіти суддів, їх відповідальності та доброчесності.

    У перший день підготовки Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк обговорив із головами та заступниками голів судів важливу й актуальну тему щодо судового адміністрування та шляхів удосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення суддів і якості судочинства. Суддя Вищого адміністративного суду України у відставці, Тетяна Чумаченко висвітлила питання запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Також Тетяна Чумаченко зазначила, що особи, на яких поширюється законодавство щодо конфлікту інтересів, повинні вживати заходів із недопущення його виникнення та заходів щодо його врегулювання, якщо він все-таки виник. Головний науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради юстиції Національної школи суддів України Наталія Ахтирська під час свого виступу зосередила увагу суддів на антикорупційному законодавстві як одному із важливих аспектів сучасної державної правової політики в Україні, а саме – на реформуванні системи запобігання і протидії корупції.

    Заступник Голови Державної судової адміністрації України Людмила Гізатуліна звернула увагу суддів на основні положення Закону України “Про судовий збір” від 08.07.2011 № 3674-VI (зі змінами). Про перспективи подальшого реформування судової системи України та вирішення деяких проблемних питань дисциплінарної відповідальності судді розповість член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Павло Луцюк. Суддя Київського апеляційного господарського суду Юрій Власов висвітлив питання щодо застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини при здійсненні правосуддя судами господарської юрисдикції. Керівник прес-служби Верховного Суду України (2008–2015 рр.) Людмила Момот запропонувала для обговорення важливу тему щодо судової влади та засобів масової інформації: забезпечення об’єктивного і неупередженого висвітлення діяльності суду та ролі голови суду в підвищенні авторитету суду, а головний спеціаліст прес-центру судової влади Ольга Какауліна розкрила питання лідерства через технології: управління електронною інформацією і соціальними медіа та роль керівника як споживача, генератора та розповсюджувача інформації.