flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Секретар судового засідання господарського суду Житомирської області взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції

03 квітня 2017, 16:00

    31 березня - 1 квітня 2017 року секретар судового засідання господарського суду Житомирської області Радченко Олена Юріївна, яка є аспірантом кафедри загальноправових дисциплін Київського національного торговельно-економічного університету взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Громадянське суспільство в Україні: проблеми забезпечення правотворчої діяльності» (м.Харків).

    Цю конференцію було присвячено розгляду актуальних для сучасності питань, обговоренню та пошуку рішень актуальних проблем сучасної юридичної наук України.

    Під час конференції секретар судового засідання виступила із доповіддю про сучасний стан споживчого кредитування в Україні та ЄС. Олена Радченко повідомила, що однією із важливих сфер в співпраці ЄС та України, що передбачена Угодою про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом є посилення захисту прав споживачів фінансових послуг.

    У своїй доповіді секретар судового засідання ознайомила присутніх досвідом дослідження споживчого кредитування з огляду на забезпечення захисту прав споживачів фінансових послуг у Європейському Союзі.

    Окрему увагу доповідач приділила аналізу Закону України «Про споживче кредитування», який набирає чинності 10.06.2017р. Олена Радченко також зазначила, що прийняття спеціалізованого Закону щодо споживчого кредитування є важливим кроком на шляху до підвищення довіри споживачів фінансових послуг до фінансових установ.

    Також висловила сподівання, що розширення прав споживачів фінансових послуг надалі триватиме в руслі інтеграції України до Європейського Союзу.  

 


Прес-секретар