flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки роботи суду за перше півріччя 2017 року

07 серпня 2017, 17:00

    Згідно з даними звіту 1-МС про результати розгляду судових справ за І півріччя 2017 року до господарського суду Житомирської області надійшло 1685 заяв (враховуючи заяви в межах розгляду справ про банкрутство, скарги на дії органів Державної виконавчої служби України, заяви про відстрочку (розстрочку) виконання судового рішення та заяви (скарги, клопотання) у справах позовного провадження).

  У звітному періоді господарським судом Житомирської області  розглянуто 1487 заяв та справ, поданих суб’єктами господарювання, прокурорами, органами державної влади та місцевого самоврядування,  повернуто без розгляду  - 138 заяв, відмовлено у прийнятті, передано з підсудністю – 26 заяв (справ), не прийнято до розгляду – 36 заяв (скарг, клопотань) у справах позовного провадження та про банкрутство. Загальна кількість рішень, що підлягають оскарженню, прийнятих господарським судом у І півріччі 2017 року складає 1691, що на 1% менше в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

    У структурі вирішених спорів найбільш чисельні є справи у спорах про  укладення, зміну, розірвання, виконання договорів (правочинів) та визнанні їх недійсними, що становить 48,5 % від загальної кількості розглянутих заяв. Переважну кількість справ даної категорії складали спори, пов'язані із невиконанням або неналежним виконанням зобов'язань за договорами: купівлі – продажу; поставки товарів, робіт, послуг; оренди;надання послуг; банківської діяльності.

    Згідно статистичного звіту "Про справляння, звільнення від сплати та повернення судового збору в місцевих та апеляційних судах" у І півріччі 2017 року за подання  заяв до Господарського суду Житомирської області, за видачу судом документів усього фактично сплачено – 5 392 653 грн. судового збору. Повернено судового збору – 420 563 грн. Присуджено до стягнення за рішенням суду в Державний бюджет – 151 829 грн. Пільгами щодо сплати судового збору скористалися  інваліди I та II груп, законні представники дітей-інвалідів і недієздатних інвалідів, позивачі - громадяни, віднесені до 1 та 2 категорій постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, Пенсійний фонд України та його органи, органи Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та Фонду соціального страхування Українина суму 44 480 грн.

   В діяльності господарського суду Житомирської області є і надалі залишатиметься пріоритетним постійне покращення якості здійснення правосуддя, спрямованого на захист прав та законних інтересів юридичних осіб, громадян, інтересів суспільства і держави.