flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського судуЖитомирської області прийняли участь у семінарі щодо реформування законодавства про банкрутство

04 грудня 2017, 17:00

     1 грудня 2017 року за програмою Національної школи суддів України спільно з Центром комерційного права та Вищим господарським судом України з метою підвищення рівня кваліфікації суддів господарських судів, які розглядають справи про банкрутство, проведено семінар на тему: “Реформа законодавства про банкрутство: формування належної судової практики”.

   Від Господарського суду Житомирської області участь у семінарі прийняли судді Костриця Олег Олександрович, Лозинська Ірина Василівна, Макаревич Валерій Анатолійович та Омельян Олексій Сергійович.

     Метою заходу було обговорення проблемних питань, які виникають у ході розгляду справ про банкрутство, з точки зору закону та практики.

     Учасників семінару привітали новообрані Голова Верховного Суду Валентина Данішевська та заступник Голови Верховного Суду Богдан Львов.

     Основними доповідачами стали директор Центру комерційного права Андрій Волков, головний експерт із правознавства Центру комерційного права Юрій Попов та судді третьої судової палати ВГСУ, яка спеціалізується на розгляді спорів про банкрутство та пов'язаних з банкрутством, Володимир Поліщук та Олександр Удовиченко.

     Судді ВГСУзосередили увагу присутніх на практичних аспектах і проблемних питаннях застосування законодавства про банкрутство, які виникають на стадії порушення провадження у справі про банкрутство, та у зв’язку з реалізацією майна боржника і заміщення активів у процедурі банкрутства.

     Учасники заходу мали змогу проаналізувати з фахівцями приклади з власної практики та обмінятися досвідом. На їх переконання, обговорення важливих питань та інформаційний матеріал, отриманий на семінарі, в подальшому сприятиме правильному формуванню єдиної судової практики з розгляду справ про банкрутство.

     На завершення навчального семінару судді Господарського суду Житомирської області отримали відповідні сертифікати НШСУ.