flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Роз’яснення порядку здійснення судочинства з часу внесення змін до Господарського процесуального кодексу України

15 грудня 2017, 09:30

     Учасники судових проваджень, звертаємо вашу увагу, що з 15 грудня 2017 року господарське судочинство буде здійснюватись за приписами нової редакції Господарського процесуального кодексу України.

    Так, за приписами п.9 ч.1 розділу ХІ «Перехідних положень» Господарського процесуального кодексу України (у редакції ЗУ «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» №2147-VIII від 03.10.2017р.) справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких порушено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

    Також відповідно до п.10 ч.1 розділу ХІ «Перехідних положень» Господарського процесуального кодексу України заяви і скарги, подані до набрання чинності цією редакцією Кодексу, провадження за якими не порушено на момент набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

     Додатково: Закон України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» №2147-VIII від 03.10.2017р. набирає чинності з дня початку роботи Верховного Суду.

   Постановою Пленуму Верховного Суду №2 від 30.10.2017р. було визначено, що днем початку роботи Суду є 15 грудня 2017 року.