flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги суддів! Інформація щодо подання декларацій родинних зв’язків та доброчесності

15 січня 2018, 16:40

   Статтями 61, 62 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» визначено, що суддя зобов’язаний щорічно до 1 лютого подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів України декларацію родинних зв’язків та доброчесності  за формами, що визначаються Комісією.

   Однак, відповідно до пунктів 41, 43 розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій і статус суддів» Вища кваліфікаційна комісія суддів України у шестимісячний строк з дня набрання чинності цим Законом здійснює організаційно-технічні заходи, необхідні для заповнення декларації родинних зв’язків судді (кандидата на посаду судді) та декларації доброчесності судді на офіційному веб-сайті Комісії.

  Тому до виконання зазначених заходів декларації родинних зв’язків судді (кандидата на посаду судді) та декларації доброчесності судді подаються у паперовій формі.

  Ознайомитися із затвердженими формами декларацій можливо за такими посиланнями:

  1. Декларація родинних зв’язків судді.
  2. Декларація родинних зв’язків кандидата на посаду судді.
  3. Декларація доброчесності судді.

  На офіційному сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів України зазначені питання, що пов’язані  із заповненням та поданням декларацій родинних зв’язків, декларацій доброчесності та відповіді на них за адресою: https://vkksu.gov.ua.