flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Господарського суду Житомирської області взяв участь у спільній нарада голів місцевих, апеляційних господарських судів та суддів КГС ВС

09 лютого 2018, 16:15

   Як  повідомляється на офіційного сайті Верховного Суду України, 08 лютого 2018 року у Касаційному господарському суді у складі Верховного Суду відбулася спільна нарада голів місцевих, апеляційних господарських судів та суддів КГС ВС, на якій підвели підсумки роботи господарських судів у 2017 році, окреслили завдання на 2018 рік та обговорили проблемні питання застосування Господарського процесуального кодексу України.

   Голова Касаційного господарського суду у складі ВС Богдан Львов підкреслив, що обличчям судової системи мають бути суди першої інстанції, адже саме на них лягає найбільша відповідальність за якісне фахове впровадження нових процесуальних норм. «Водночас і апеляційна інстанція не повинна стати транзитом. На неї сьогодні, як ніколи, покладається вивчення та узагальнення судової практики щодо застосування законодавства у відповідному апеляційному окрузі. Адже єдність судової практики – основна суть судового рішення. Має бути чіткість у формулюванні постанов, доступність, мотивація у відповідності до чинного законодавства. У свою чергу Верховний Суд має стати тією інстанцією, яка шляхом вивчення та узагальнення практики застосування матеріального і процесуального законів забезпечить однакове застосування норм права при вирішенні всіма судами нашої держави судових справ», - переконаний очільник  КГС.

  На  нараді були обговорені підсумки роботи судів за 2017 рік враховуючи статистичні показники діяльності господарських судів України. Безумовно, не залишилося без уваги питання судової реформи, а саме процедури утворення нових судів.

   З повним текстом висвітлення  роботи наради можливо ознайомитися за посиланням: https://supreme.court.gov.ua/supreme/pro_sud/news/429259

   Прес-секретар