flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду Житомирської області взяли участь в науково-практичному семінарі

26 лютого 2018, 15:55

   23 лютого 2018 року судді Господарського суду Житомирської області – Лозинська Ірина Василівна, Макаревич  Валерій Анатолійович та  Омельян  Олексій Сергійович  взяли участь в науково-практичному семінарі на тему: «Вчимо разом новий Господарський процесуальний кодекс України».

  Семінар відбувся на кафедрі загальноправових дисциплін Інституту управління і права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого із залученням провідних науковців в сфері господарського судочинства, в м. Києві.

  Програма заходу складалася з двох секцій, де були обговорені актуальні новації господарського провадження, а саме: «Юрисдикція господарських судів»,  «Система та процесуальний статус учасників судового процесу за новим ГПК України», «Показання свідків як новий засіб доказування у господарському процесі», «Врегулювання спору за участю судді. Мирова угода», Спрощене провадження за новим Господарським процесуальним кодексом України», «Особливості розгляду касаційних скарг Великою Палатою Верховного Суду» та ряд інших питань.

   В якості лекторів науково-практичного семінару були запрошені діючі судді та судді у відставці, кандидати юридичних наук, завідувачі кафедр вищих навчальних закладів.

 По закінченню круглого стола  учасники заходу підвели підсумки щодо новел господарського процесуального законодавства та  ще раз наголосили на необхідності детального вивчення та належного застосування на практиці відповідних норм. 

 

 

 Прес-секретар