flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Господарському суді Житомирської області проведено «День відкритих дверей» !

30 березня 2018, 11:00

      29 березня 2018 року до  Господарського суду Житомирської області  завітали на  «День відкритих дверей» студенти четвертого курсу спеціальності «Правознавство» Житомирського національного агроекологічного університету під керівництвом керівника занять, доцента кафедри правознавства - Бучинської Анни Йосипівни.

    Голова суду – Давидюк Валерій Кіндратович розповів студентам про важливість здобуття гарних знань для майбутніх професійних досягнень, на прикладі зазначив про успішність у кар’єрі працівників суду. По завершенні розповіді Валерій Кіндратович наголосив на необхідності знання іноземної мови в умовах сьогодення, що відкриває великі перспективи для юристів.

   Керівник апарату - Дєдух Олена Мартиянівна провела екскурсію для студентів в структурних відділах апарату суду, ознайомила з роботою канцелярії суду, інформаційно – статистичного відділу,  де було роз’яснено студентам функції та посадові обов’язки працівників кожного відділу.

    В архіві суду студенти ознайомилися з порядком зберігання справ, на прикладі дізналися як формується справа. Цікавим фактом для відвідувачів суду стало питання можливого обсягу справи, яка перебувала на розгляді у господарському суді, що складалася  з 60 томів.

    Начальник інформаційно – статистичного відділу,  – Ремез Валентина Андріївна роз’яснила основні завдання відділу, принципи роботи автоматизованої системи документообігу.

    Студенти мали можливість бачити серверну, яка є центром забезпечення роботи всього суду.

   Майбутнім юристам показали робочі кабінети голови суду та керівника апарату, начальника відділу організації судового процесу та служби судових розпорядників.

   Студенти отримали вичерпні відповіді на питання щодо  проходження  конкурсів на зайняття вакантних посад у суді, Дедух Олена Мартиянівна звернула увагу на  відкритість конкурсів, можливість ознайомлення про вакантні посади працівників суду та етапи проходження конкурсу за допомогою  офіційного сайту суду.

    Студенти були присутні у судових засіданнях під головуванням суддів Маріщенко Лариси Олександрівни та Давидюка Валерія Кіндратовича, одне з яких було у режимі відеоконференцзв’язку.

    Також, студентам розповіли про особливості сучасної судової реформи,  зміни до законодавства, зокрема  –  Кодексу України з процедур банкрутства.

    Господарський суд Житомирської області завжди залишається відкритим для відвідувачів та радий новим зустрічам!

 

             

          

 

        

         

  

  Прес - секретар