flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки розгляду судових справ за І квартал 2018 року

18 квітня 2018, 15:30

Згідно з даними звіту 1-МС про результати розгляду судових справ за І квартал 2018 року у Господарському суді Житомирської області перебувало на розгляді 1350 заяв, у тому числі 763 заяви, що надійшли у звітному періоді (враховуючи заяви в межах розгляду справ про банкрутство, заяви про видачу/скасування судового наказу, скарги на дії органів Державної виконавчої служби України, заяви про відстрочку (розстрочку) виконання судового рішення та заяви (скарги, клопотання) у справах позовного провадження).

У звітному періоді Господарським судом Житомирської області:

-  розглянуто 647 справ та заяв, поданих суб'єктами господарювання, прокурорами, органами державної влади та місцевого самоврядування;

-  повернуто без розгляду - 30 заяв;

-  відмовлено у відкритті провадження, передано на розгляд іншому суду – 9 заяв (справ);

-  не прийнято до розгляду – 15 заяв (скарг, клопотань) у справах позовного провадження та про банкрутство.

У І кварталі 2018 року господарським судом прийнято 654 рішень, постанов, ухвал що підлягають оскарженню.

У структурі вирішених спорів найбільш численні є справи у спорах про укладення, зміну, розірвання, виконання договорів (правочинів) та визнанні їх недійсними, що становить 50,9% від загальної кількості розглянутих справ та заяв.

Переважну кількість справ даної категорії складали спори, пов'язані із невиконанням або неналежним виконанням зобов'язань за договорами: купівлі – продажу; поставки товарів, робіт, послуг; оренди; надання послуг; банківської діяльності, перевезення, транспортного експедирування.

Згідно статистичного звіту "Про справляння, звільнення від сплати та повернення судового збору в місцевих та апеляційних судах" за І квартал 2018 року за подання  заяв до Господарського суду Житомирської області та видачу судом документів усього фактично сплачено 2 697 435 грн. судового збору. Повернено судового збору – 280 775 грн. Присуджено до стягнення за рішенням суду в Державний бюджет – 30 801 грн. Пільгами щодо сплати судового збору скористалися особи з інвалідністю I та II груп, законні представники дітей з інвалідністю і недієздатних осіб з інвалідністю, позивачі – у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі на суму 21 422 грн.

Прес-секретар