flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Господарському суді Житомирської області провели екскурсію для студентів

11 травня 2018, 12:55

10 травня 2018 року до господарського суду завітали студенти 3 курсу спеціальності «Облік та аудит» Житомирського національного агроекологічного університету.

Студенти виявили неабияку цікавість до роботи суду, незважаючи на те, що вивчають всього декілька правових дисциплін, серед яких господарський процес. 

В ході екскурсії зі студентами поспілкувався голова суду – Давидюк Валерій  Кіндратович, розповів про особливості проходження конкурсу на вакантні посади, наголосив на їх відкритості, а тому і необхідності освоєння теоретичного матеріалу, який є підґрунтям для старту в кар’єрі.

 

Студенти мали можливість бути присутніми у судовому засіданні під головуванням судді Лозинської Ірини Василівни за участі секретаря судового засідання – Шевчук–Сингаївської Інни Геннадіївни  у справі щодо стягнення коштів за невиконання умов договору суб’єктом підприємницької діяльності.  

Керівник апарату – Дєдух Олена Мартиянівна розповіла про компетенцію господарського суду, ознайомила студентів з роботою структурних підрозділів  апарату суду. 

Студенти відвідали загальний відділ (канцелярію) суду, де ознайомилися з особливістю роботи працівників, які здійснюють прийом всієї кореспонденції, що надходить до суду та відповідну відправку.

В архіві суду екскурсанти ознайомилися з умовами зберігання справ, зокрема довідалися про різні терміни зберігання, що залежить від категорії справи.

Викладач – Костенко Світлана Олексіївна подякувала від імені студентів за проведену екскурсію.

Господарський суд  Житомирської області завжди готовий до співпраці заради розвитку свідомого, правового студентства.

 

Прес-секретар