flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ефективна співпраця судів та ЗМІ як спосіб відновлення довіри суспільства до правосуддя

27 червня 2018, 13:20

26 червня 2018 року відбувся II загальнонаціональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці».

Від Господарського суду Житомирської області у заході взяли участь голова суду Валерій Давидюк, суддя Сергій Гнисюк та прес-секретар Катерина Фещук.

Учасники Житомирської області прийняли участь у форумі в режимі відеоконференцзв’язку, який забезпечило ТУ ДСА України в Житомирській області.

Спікерами заходу виступили представники ВРП, судді, директори та журналісти спеціалізованих видань та науковці.

В якості  закордонних гостей запросили Голову Вищого суду провінції Нова Шотландія – Майкла МакДональда та директорку з питань комунікації Судової адміністрації провінції Нова Шотландія – Дженіфер Стейрс, які розповіли про  власну практику співпраці зі ЗМІ, яка базується  на принципах відкритості, своєчасності та діалогу.

Судді Наталія Богацька та Юлія Джепа розповіли про особистий досвід у проведенні комунікаційних заходів. Серед яких створення центру комунікації, проведення просвітницьких заходів з учнями та студентами.

Цікавою практикою є  організація «Суддівської  школи», що створена на базі Господарського суду Сумської області, де слухачі мають змогу ознайомитися з організацією діяльності суду, пізнавальною програмою галузі права.

Представники ЗМІ, – журналісти надали свої рекомендації для налагодження ефективної  співпраці з судами.

                                                                                     

Прес-секретар