flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Механізми налагодження діалогу між судами та суспільством

09 липня 2018, 11:55

Продовж 5-6 липня 2018 року прес-секретар Господарського суду Житомирської області Катерина Фещук приймала участь у тренінгу: «Комунікативні інструменти в роботі судів: діалог суду та громади», в м. Києві.

Тренінг розроблено та впроваджено ГО «Вектор прав людини», проектом «Суд людською мовою», Радою суддів України, Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні.

Спікерами заходу виступили: Валерія Рибак, директор ГО «Вектор прав людини», координатор проекту «Суд людською мовою», Ольга Какауліна, співробітниця прес-служби органів суддівського самоврядування, Анастасія Розлуцька, координат проекту Єдиного веб-порталу використання публічних коштів: «Edata».

Під час тренінгу Валерія Рибак розповіла про основні засади взаємодії судів з громадськістю, ЗМІ. Наголосила, що діяльність судів та судових органів не можлива в соціальному вакуумі, оскільки вони працюють з людьми та для людей.

Ольга Какауліна акцентувала увагу на можливих варіантах вирішення кризових ситуацій, що трапляються в органах судової влади. Розповіла про особливості формування месиджів до різних цільових груп.

На необхідності створення сторінок судів у соціальних мережах наголосила Анастасія Розлуцька. На думку спікера, даний інструмент комунікації є одним із ключових способів налагодження діалогу між судами та суспільством.

Крім того, учасники тренінгу виконували практичні завдання в групах, вирішували ситуативні задачі по конфліктних ситуаціях, навчалися формувати ключові повідомлення до громадськості.

Прес-секретар