flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішенням господарського суду повернуто земельну ділянку площею 5, 36 га у державну власність

31 липня 2018, 12:30

   Господарський суд Житомирської області задовольнив позов Бердичівської місцевої прокуратури в інтересах держави до Товариства з обмеженою відповідальністю  «Райківський гранітний кар’єр» про стягнення   66 533,43 грн. заборгованості, розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки площею 5, 36 га.

    Суд приймаючи рішення, взяв до уваги, що за діючим договором оренди земельної ділянки, що був укладений між Бердичівською районною державною адміністрацією на підставі розпорядження голови Житомирської обласної державної адміністрації та ТОВ «Райківський гранітний кар’єр», виникла заборгованість із виплати орендної плати у розмірі 66 533,43 грн.

   Таким чином … « відповідач порушив істотні умови договору та свій обов’язок щодо своєчасної і в повному обсязі оплати орендних платежів, у зв'язку  з чим орендодавець  був позбавлений можливості отримати  оренду плату за договором», - із рішення суду.

   Крім того,  порушення відповідачем зобов’язань за договором у вигляді несплати орендної плати є систематичним та істотним порушенням, що є підставою для його розірвання у відповідності до п. д ч. 1 ст. 141 Земельного кодексу України (систематична несплата земельного податку або орендної плати ).

   ТОВ «Райківський гранітний кар’єр» має сплатити 66 533,43 грн.  заборгованості по орендній платі, розірвати укладений договір оренди земельної ділянки та  повернути вказану ділянку площею 5,63 га у власність держави.

    Рішення набрало законної сили  24 липня 2018 року.

    З повним текстом рішення можливо ознайомитися за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/75016986       

    Прес-секретар