flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Формуємо правосвідомість у майбутніх юристів

30 жовтня 2018, 17:00

Сьогодні, до Господарського суду Житомирської області завітали на «День відкритих дверей» студенти четвертого курсу спеціальності «Правознавство» Житомирського національного агроекологічного університету, під керівництвом доцента кафедри правознавства Анни Бучинської.

Студенти вивчають предмети «Господарське право» та «Господарський процес», тому екскурсантам не лише провели екскурсію по структурних відділах апарату суду, а й надали можливість бути присутніми у судових засіданнях.

Керівник апарату Олена Дєдух провела екскурсію в канцелярії суду, де студентів ознайомили з процедурою реєстрації вхідної та відправки вихідної кореспонденцій; функціями та посадовими обов’язками працівників канцелярії. В архіві суду, - розповіли про правила зберігання господарських справ, на конкретному прикладі зазначили порядок опису справи.

 

В судовому засіданні під головуванням судді Ірини Лозинської за участю секретаря судового засідання Інни Шевчук–Сингаївської, студенти ознайомилися з процедурою стягнення суми неправомірного завищення вартості виконаних будівельних робіт, де позивачем виступає орган управління освіти, відповідачем - товариство з обмеженою відповідальністю.

В іншому судовому засіданні під головуванням судді Таїсії Вельмакіної за участю секретаря судового засідання Оксани Антонової, студенти мали можливість ознайомитися з підготовчим судовим засіданням по справі стягнення  неустойки за користування торговим місцем.

Суддя-спікер Неля Терлецька-Байдюк показала студентам кабінет судді, наголосила на важливості належного вибору галузі права в майбутній професії юриста та запросила усіх бажаючих до проходження практики в Господарському суді Житомирської області.

Господарський суд Житомирської області залишається завжди відкритим для учнів, студентів  та чекає наступних зустрічей !

 

Прес-секретар