flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Урок справедливості»

01 листопада 2018, 15:37

В рамках Всеукраїнської акції «Урок справедливості», організованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID, заступник голови Господарського суду Житомирської області Неля Терлецька-Байдюк, помічник судді Олена Радченко та прес-секретар Катерина Фещук відвідали загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 6 ім. В.Г. Короленка м. Житомира.

З надзвичайним захопленням учні 2 класу слухали розповідь судді Нелі Терлецької-Байдюк щодо значення поняття «справедливості» та ролі суду в житті суспільства. Цікавість у дітей викликали атрибути судової влади, які були продемонстровані: суддівська мантія та нагрудний знак.

Жвава дискусія виникла під час перегляду мультфільму «Кінь проти хом’яка»,  де кожен бажаючий, відчувши себе суддею, висловив свою точку зору стосовно того, кому ж потрібно присудити підкову.

Учням 4 класу продемонстрували презентацію на тему «Справедливість». Звернули увагу на давньогрецьку богиню правосуддя, – Феміду, де  в слухачів виникли цікаві думки стосовно пов’язки на її очах.

Безумовно, аргументовані думки стосовно ситуації, яка склалася у мультфільмі між головними героями, висловили учні 4 класу. Так, учні поділилися на дві групи, кожна з яких відстоювала свою точку зору. 

З цікавістю було спостерігати за дітками, які звернули увагу на ключові моменти, які стали вирішальними у прийнятті відповідного рішення за сюжетом мультфільму.

Всі учасники заходу отримали наліпки «Клуб справедливців».

Дякуємо адміністрації школи за співпрацю та чекаємо наступних зустрічей !

 

Прес-секретар