flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулися Загальні збори членів ГО «Асоціація суддів господарських судів України»

05 листопада 2018, 11:10

      02 листопада 2018 року голова Господарського суду Житомирської області  Валерій Давидюк прийняв участь в чергових Загальних зборах членів ГО «Асоціація суддів господарських судів України», що проходили на базі Господарського суду Львівської  області.

       З вітальним словом виступила голова ГО "Асоціація суддів господарських судів України" Наталія Богацька, секретар судової палати, суддя КГС ВС Володимир Погребняк, голова Західного апеляційного господарського суду Борис Плотніцький та голова Господарського суду Львівської області Михайло Юркевич.

      Також, серед запрошених осіб були судді КГС ВС, очільники Ради суддів України та Державної судової адміністрації України.

      Учасники заходу заслухали звіт Голови ГО «Асоціація суддів господарських судів України» про діяльність Асоціації за 2017-2018 роки. Ознайомилися з доповіддю голови Асоціації щодо сучасних загроз незалежності судової влади, випадків фізичного та психологічного тиску на суди та суддів. Обговорили позиції Асоціації в частині гарантій незалежності суддів з урахуванням розміру суддівської винагороди, визначеного проектом Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік».

    Також, заслухали звернення з приводу виділення коштів в поточному році на проведення тестування морально-психологічних якостей суддів, які наразі ще не пройшли таке тестування. Визначили пріоритетні напрямки діяльності Асоціації на 2018-2019 роки та ін.

 

    Прес-секретар