flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалою Господарського суду Житомирської області поновлено на посаді директора КП «Теплосервіс»

27 листопада 2018, 10:25

Господарський суд Житомирської області задовольнив позов звільненого директора до Коростишівської міської ради та Комунального підприємства «Теплосервіс» про поновлення на посаді директора КП «Теплосервіс»; стягнення з КП «Теплосервіс» заборгованості із заробітної плати та стягнення оплати вимушеного прогулу, пов’язаного із незаконним звільненням, середнього заробітку за період від дня звільнення по день постановлення рішення суду про поновлення на займаній посади.

Заява особи розглядалася у межах справи про визнання банкрутом КП «Теплосервіс» (м. Коростишів, Житомирська область).

Відповідно до п.4 ст. 10 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» спори про стягнення заробітної плати, поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника вирішує суд у провадженні якого перебуває справа про банкрутство.

15.12.2017 набрав чинності Закон України від 03.10.2017 за №2147-VIII «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів», яким, зокрема, Господарський процесуальний кодекс України викладено в новій редакції.

Згідно з ч. 6 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України, в редакції, чинній з 15.12.2017 господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом про банкрутство.

 

Постановою суду від 10.10.2017 визнано боржника КП «Теплосервіс» банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого.

15.11.2017 до суду надійшла заява особи про стягнення заборгованості із заробітної плати та поновлення на посаді директора КП «Теплосервіс».

Між Коростишівською міською радою в особі голови та особою було укладено контракт, на підставі якого виникли трудові відносини.

21.09.2017 міським головою Коростишівської міської ради видано розпорядження «Про дострокове припинення контракту з директором КП «Теплосервіс», мотивуючи виданий акт систематичним невиконанням без поважних причин обов’язків директора підприємства.

Також представники міської ради посилались на те, що спеціалістами управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації встановлено, що нарахування заробітної плати на підприємстві не відповідає дійсності і нараховується за невиконану роботу, що підтверджується  неодноразово відсутністю керівника та працівників на робочих місцях. Заявник в свою чергу надавав пояснення щодо причин відсутності його на робочому місці та пояснив, що він знаходиться там де працюють його працівники, тобто на об’єктах у м. Коростишів та в Коростишівському районі.

Також заявник зауважив, що  підприємство протягом 2011 та 2014 років не здійснювало свій основний вид діяльності,  але за дорученням міської ради виконувало інші роботи (поточні ремонти).

Дослідивши всі докази, суд приходить до висновку, що позовні вимоги позивача про поновлення його на посаді директора КП «Теплосервіс»  та  стягнення середнього заробітку  за час вимушеного прогулу підлягають задоволенню. Зазначена заборгованість у сумі 40 247,10 грн. підтверджена доказами та встановлена судом, а тому необхідно задовольнити заяву в цій частині та стягнути середній заробіток за час вимушеного прогулу  на  суму  37 615,05   грн.

Північно-західний апеляційний господарський суд апеляційну скаргу Коростишівської міської ради на ухвалу Господарського суду Житомирської області від 25.04.18 р. у справі №906/365/17 - залишив без задоволення, а ухвалу господарського суду першої інстанції - без змін.

З повним текстом судових рішень можливо ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/73729180 ; http://reyestr.court.gov.ua/Review/77718274

 

Прес-секретар