flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Мої права закінчуються там, де починаються права іншої людини»

15 лютого 2019, 11:40

Даний принцип має бути одним із головних принципів за якими живе кожна людина, і тоді все рідше виникали випадки порушення прав.

Так 14 лютого 2019 року прес-секретар Господарського суду Житомирської області Катерина Фещук у рамках реалізації комунікаційної стратегії суду провела інтерактивну лекцію в Будівельному коледжі ЖНАЕУ на тему «Права дитини у сім’ї».

Студенти мали можливість ознайомитися з презентацією, за допомогою якої були висвітлені  основні права неповнолітніх у відповідності до галузевих кодексів України.

Лектор звернула увагу  на основні зміни, які відбулися в законодавстві України, а саме: правила перетинання державного кордону громадянами України, сплата аліментів, примушування до вступу у шлюб, набуття чинності статті щодо відповідальності за булінг тощо.

Визначили основні механізми захисту прав людини, зокрема – судовий, розмежували компетенцію судів загальної юрисдикції, господарських та адміністративних.

Студенти мали змогу ставити питання, що їх цікавлять. Під час  дискусії обговорили можливість відеозйомки особи без отримання належного дозволу, можливі шляхи спростування недостовірної інформації, сплату штрафів як батьками, так і дітьми.

Господарський суд Житомирської області дякує за співпрацю адміністрації навчального закладу та чекає наступних зустрічей.

 

 

 

Прес-секретар