flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді проходять підготовку в НШСУ

26 лютого 2019, 12:25

Судді Господарського суду Житомирської області Оксана Машевська, Наталія Сікорська, Юлія Кудряшова, Ірина Лозинська та Лариса Маріщенко розпочали навчання в рамках підтримання кваліфікації.

Навчання розпочалось 25 лютого та триватиме до 1 березня 2019 року в Інституті післядипломної освіти КНУ імені Тараса Шевченка.

Захід відкрили Наталія Шукліна, проректор з науково-дослідної роботи НШСУ та Тетяна Дроботова, суддя КГС ВС.

В перший день, Тетяна Дроботова, під час лекції, розповіла учасникам підготовки про проблемні питання, що виникають під час розгляду справ у суді І інстанції та щодо врегулювання спорів із земельних правовідносин.

Жанна Лук’яненко, Представник Уповноваженого ВРУ з прав людини з питань дотримання прав внутрішньо переміщених осіб (2014-2018 р.р.), акцентуватиме увагу на питаннях застосування Європейської конвенції з прав людини та практики Європейського суду з прав людини у господарському судочинстві. 

Лариса Рогач, суддя ВС розповідатиме про правові позиції ВП ВС стосовно юрисдикції господарських судів з урахуванням нового Господарського процесуального кодексу України.

Олександр Потильчак, суддя у відставці проведе тренінги на теми: «Врегулювання спорів за участі судді в господарському судочинстві» та «Вирішення спорів, що виникають із договорів страхування».

Борис Поляков, суддя Київського апеляційного господарського суду за допомогою презентації окреслить суддям проблемні питання та шляхи їх вирішення щодо практики застосування законодавства про банкрутство, а саме: визнання недійсними правочинів (договорів) та спростування майнових дій боржника, визнання недійсними договорів купівлі-продажу майна банкрута, що продано з аукціону; проблемні питання визнання кредиторських вимог у межах справи про банкрутство тощо.

Також спікером по заданій тематиці виступить суддя КГС ВС Володимир Погребняк.

Питання, що виникають при підготовці справи до судового розгляду та при розгляді корпоративних спорів розгляне Володимир Гевко, суддя Господарського суду Тернопільської області.

Світлана Бакуліна, суддя КГС ВС розповідатиме про огляд практики ВП ВС, щодо розгляду адміністративних справ про оскарження рішень ВРП стосовно притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності.

По завершенню Наталія Ахтирська, головний науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення діяльності ВККСУ та ВРП НШСУ повідомить про особливості запобігання та виявлення корупційних правопорушень та процедуру е-декларування.

Судді матимуть можливість обговорити теми навчання, поставити питання спікерам, виконають індивідуальні та практичні завдання.

 

Прес-секретар