flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду взяв участь в засіданні Ради суддів України

01 березня 2019, 15:18

Сьогодні, голова Господарського суду Житомирської області Валерій Давидюк приймав участь в засіданні Ради суддів України, що проходило у приміщенні  Богунського районного суду міста Житомира.

З проблемних питань правового та соціального захисту суддів у відставці виступив член Ради суддів України Богдан Моніч.  Присутні судді у відставці, на основі  власної практики, мали можливість висловити свої думки стосовно пенсійного забезпечення суддів.

Доповідач наголосив, що існуючий механізм перерахунку довічного утримання суддям у відставці не в повній мірі відповідає вимогам чинного законодавства та потребує удосконалення. Наголошувалося на тому, що має бути виважений підхід до вирішення питань, пов’язаних з видачею довідок суддям, які пішли у відставку з ліквідованих судів.

Також Богдан Моніч був доповідачем щодо вирішення питань, пов’язаних з виконанням рішень суду, що набрали законної сили, у суді, в якому залишився один суддя без повноважень.

Судді висловили позицію про те, що суддя, який має більший стаж роботи на посаді судді, у разі відсутності голови місцевого суду та його заступника виконує адміністративні повноваження голови суду незалежно від того, чи закінчилась його повноваження як судді.

Андрій Жук, член Ради суддів України доповідав щодо  забезпечення незалежності суддів та затвердження переліку заходів Ради суддів України з питань забезпечення незалежності судів і суддів на 2019 рік. В рамках даного питання уповноважили Голову Ради суддів України та голову комітету з питань забезпечення незалежності суддів представляти Раду суддів України при розгляді "Про внесення зміни до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо винагородження суддів "  у відповідних комітетах Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України.

Стосовно питання внесення змін до рішення Ради суддів України від 08 червня 2017 року № 34 про роз’яснення деяких питань щодо конфлікту інтересів  доповідала член Ради суддів України Вікторія Чебан.

З питання внесення змін до Положення про комітет етики, врегулювання конфлікту інтересів та професійного розвитку суддів Ради суддів України, затвердженого рішенням Ради суддів України від 04 лютого 2016 року № 3 доповідачем виступав член Ради суддів України Єгор Краснов.

Також затвердили результати Всеукраїнського конкурсу твору серед школярів на тему: «Правосуддя».

 

 Прес-секретар