flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь у семінарі «Інклюзивний суд: основні поняття і шляхи розвитку»

04 березня 2019, 12:25

1 березня 2019 року керівник апарату Господарського суду Житомирської області Олена Дєдух, начальник загального відділу Володимир Зоренко, начальник відділу організації судового процесу Ігор Маринченко та судовий розпорядник Валентин Вікарчук прийняли участь у семінарі для суддів та працівників місцевих судів міста Житомира та Житомирської області на тему: «Інклюзивний суд: основні поняття і шляхи розвитку», що проходив на базі Житомирського апеляційного суду.

Спікерами заходу виступили заступник начальника ТУ ДСА в місті Києві, керівник ГО «Інститут судового менеджменту» Наталія Чумак та юрист Національної Асамблеї людей з інвалідністю Олег Полознюк.

В першому блоці семінару, учасники розглянули питання: поняття про людей з інвалідністю та інвалідність; правовий статус людини з інвалідністю; доступ до правосуддя як суспільне благо; інклюзія; етика спілкування – навички для працівника суду.

В другому, - безбар’єрний суд; доступність суду – транспортна, інформаційна, архітектурна; універсальний дизайн та розумне пристосування середовища; шляхи побудови інклюзивного суду.

 

 

Прес-секретар